1 maj 2018
12:00

Solängens BK Grön

Referat: Torslanda IK Vit - Solängens BK Grön

Dagens match var flyttad från helgen då vi var i Tidaholm och det regnar krafigt under första perioden vilket gör att många killar fryser och är kalla. Motsåndarna för för dagen var Torslanda som vi vet är ett av dom bästa lagen i Göteborg. Vi inleder i ett bra tempo med fint passningsspel och rullar runt bra mellan lagdelarna. Lucas är med bra och tar många bollar som kommer förbi backlinjen. Vi får efter några minuter ett friläge efter ha sprungit igenom men tyvärr går bollen utanför. Vi kämpar på bra och det är ganska svårspelat i första med tanke på regnet. Torslanda spelar även dom bra fotboll och försöker med djupledslöpningar in mellan våra mittbackar men vi lyckas stänga till bra. Efter c:a 15 minuters spel lyckas vi göra 1-0 efter en fin djupledsboll och det resultatet har vi med oss i första pausen.

Regnet börjar avta och killarna fryser i pausen men lyckas hålla humöret och spelet igång. Tyvärr lyckas Torslanda göra 1-1 efter en frispark en bra bit utanför straffområdet vilket kändes lite orättvist efter första perioden som vi tycker vi hade bäst chanser att göra fler mål. Vi fortsätter dock att jobba på bra vilket även Torslanda gör och båda lagen har ett par farliga chanser, vi tycker dock att vi fortfarande har lite mer av spelet och chanserna och gör rättvist 2-1. Inför den sista perioden pratar vi om att vi måste fortsätta jobba på och kämpa och ganska omgående lyckas vi göra 3-1. Torslanda ger sig dock inte och får in 3-2, båda lagen kämpar och sliter och för vår del ger det resultat vilket för att vi lyckas göra 4-2 med 7 minuter kvar. Torslanda reducerar till 4-3 med 3,5 minut kvar men dom får aldrig chansen att få till någon kvittering.

Idag spelar vi bra genom hela laget och vågar rulla runt i backlinjen. Det är dock viktigt när vi rullar boll att hela laget hjälps åt och erbjuder möjligheter att spela på. Defensivt gör vi en jättebra match och Lucas gör många fina räddningar. Efter avblåsningar är det dock viktigt att ALLA i laget är fokuserade och markerar sina spelare och ytor. När vi tappar några meter i markeringen är Torslanda bra att utnyttja detta och komma i anfall. Mycket bra spelat och jobbat av alla i Solängen.